Charolais koeien

Het zilver ras met de gouden toekomst.

Met de bouw van een nieuwe schuur op ons perceel in 2003 hebben wij 42 Charolais pinken bij onze veestapel gevoegd. Daaruit zijn wij verder gegaan met de fokkerij van dit vleesvee ras en hebben de afgelopen jaren diverse prijzen met onze koeien gehaald. Wij hebben gekozen voor het Charolais ras vanwege hun karakter, en hun gunstige levens eigenschappen zoals gezondheid, soberheid en vruchtbaarheid en natuurlijk hun vleeskwaliteit.

Op ons bedrijf  hebben wij plaats voor zo’n 120 dieren verspreid op standplaatsen en potstal. Ondanks dat wij een vermeerdering bedrijf zijn proberen wij onze fokkerij zo natuurlijk mogelijk te houden. Vanaf medio februari tot half juni kalveren de koeien  waarna ze, zodra het weer het toelaat in groepen weer naar buiten gaan. De kalveren blijven vanaf hun geboorte tot het moment van stallen +/- november bij hun moeder.

Alle jonge vrouwelijke dieren blijven op ons bedrijf voor latere selectie en fokkerij. De stieren worden geselecteerd  voor de fokkerij en stierenmesters.

Adres

Loosdorp 36
4143 LV, Leerdam

Tel: 0345-616340
Fax: 0345-612912
Mob: 0653-415434

E-mail: info@gijsgerritsen.nl